Ekonomi

“Bölgenin geleceği için tersine göçü başlatmalıyız”

Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketlerinin ortasına giren ve toplam 11 ilde 13,5 milyon kişiyi doğrudan etkileyen Kahramanmaraş depremlerinin ardından başta devlet kurumları olmak üzere tüm ülke depremin yaralarını sarmak için seferber oldu. kurbanlar. Bölge genelinde başlatılan yardım seferberliği ile gerekli malzemeler bölgeye ulaştırılırken, afetin kapsadığı alanın genişliği ve yıkım gücünün büyüklüğü dikkate alındığında sürecin güçlü olacağı ve zaman alacağı öngörülmektedir. ülke.

OSBÜK çalışmalara başlayacak

Böylesine büyük bir afet yaşayanların tedirgin olması ve ilk panikle bölgeyi terk etmeye çalışması gerektiğini söyleyen Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı ve OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Erol Gülmez, çok insani bir refleks olarak görülüyor. uzun vadede herkesin bölgeyi terk etmesi durumunda bölgenin tıpkı tarihi Pompeii kenti gibi hayalet bir bölgeye dönüşme riskinin olduğunun altını çizdi.

Afetten etkilenen bu 11 ilin 20,1 milyar dolarlık rakamla 2022’de ülke ihracatının yaklaşık yüzde 10’unu gerçekleştirdiğini hatırlatan Gülmez, bu illerdeki sanayici meslektaşları ve OSB yönetimlerindeki tanıdıklarının kendilerine bilgi verdiklerini söyledi. bu göç nedeniyle fabrikalarını kapatmak veya taşımak zorunda kalacaklardı.

Bölgenin sosyo-ekonomik geleceği ve bekası için göç başlatmanın değerine dikkat çeken Gülmez, OSBÜK Yönetim Kurulu’nda da gündeme getirilen bu konuda OSBÜK’ten farklı olarak çalışmaların yapılmasına karar verildiğini ifade etti. göçü başlatmak için yapılmalıdır. Erol Gülmez, bölge sanayicileri olarak depremi duydukları ilk andan itibaren yardım seferberliği başlattıklarını belirterek, ilk aşamada gıda başta olmak üzere bölge halkının ihtiyaç duyduğu malzemeleri hızla topladıklarını kaydetti. giyecek ve hijyen sağladık ve bölgeye teslim ettik.

Bölge halkının maddi ve manevi her zaman yanında olacaklarını vurgulayan Gülmez, depremzedelerin öncelikle çadır, ısınma, gıda, giyim, tuvalet ve hijyen gibi temel insani ihtiyaçlarını karşılaması gerektiğini ancak daha da önemlisi bunun önemli olduğunu vurguladı. kalıcı barınma ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için zaman kaybetmeden işe başlamak. NOSAB olarak barınma ihtiyacını karşılamak için ilk etapta 100 adet konteyner hazırladıklarını kaydeden Gülmez, “Demonte olarak hazırlanan konteyner evleri 25 adet TIR ile gönderilebilecek şekilde özel olarak hazırlandı, biz de bu amaçla yola çıktık. bölgeye daha fazla konteyner ve daha hızlı gönderme imkanı bulduk.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu